8 tips voor een veilig wachtwoord

Wel eens nagedacht over uw digitale veiligheid? Stel dat uw computer wordt gehackt en u hierdoor niet meer bij uw bestanden kan. Wat zijn dan de gevolgen voor uw bedrijfsvoering? 4COM geeft advies zodat u altijd & overal veilig kunt werken.

Veilig werken

Onze manier van werken is door het gebruik van slimme communicatiemiddelen en het internet sterk veranderd. Naast dat het enorm veel mogelijkheden biedt, zit er ook een keerzijde aan dit alles; wat gebeurt er met al mijn data en gegevens? Als je met veilige programma’s zoals Office 365 werkt mag je erop vertrouwen dat alle gegevens veilig blijven. Het verschil met de oude Word, excel etc. pakketen en Office 365 (waarin alles gebundeld zit), is dat uw gegevens in de cloud worden opgeslagen en mocht uw computer crashen, u hier nog steeds bij kan.

Check je wachtwoord

Gebruikt u één wachtwoord voor (bijna) al uw accounts? Als dit zo is, raden wij u sterk aan om verder te lezen. Een wachtwoord alleen is niet meer voldoende. Cybercriminelen weten steeds beter hoe zij toegang kunnen krijgen tot persoonsgegevens. Met goede en verschillende wachtwoorden voor je accounts kom je een heel eind om cybercriminelen te weren. Daarom geven we 8 waardevolle tips: