iOS 14 – vanaf nu beschikbaar

15 september heeft Apple het nieuwe besturingssysteem officieel gelanceerd; iOS 14. Deze update brengt veel vernieuwing met zich mee, zoals: icoontjes in een nieuw jasje, handige functies en vernieuwde widgets. Meer weten? Lees er meer over.

Iedereen met een iPhone 6s of nieuwer kan vanaf nu gebruik maken van het nieuwe besturingssysteem van Apple. Voor Apple liefhebbers is er zelfs al een Bèta-versie beschikbaar om uit te testen hoe het is. Het nieuwe besturingssysteem is in een modern jasje gestoken en biedt tal van extra voordelen, dit najaar kunt u het zelf ervaren

iOS 14 interface 4COM Dordrecht

Widgets

Widgets laten informatie uit uw apps zien zonder deze apps te hoeven openen. Het zijn de ‘tegeltjes’ die hoofdzakelijke informatie weergeven (zie foto). Denk aan de weer-app, notities of agenda. Heel handig dus, om even snel inzicht in belangrijke zaken te krijgen.

iOS 14 library 4COM Dordrecht

Library

Een van de belangrijkste vernieuwingen is de app ‘Library’. Deze app is te vergelijken met ‘App drawer’ van Android en biedt de mogelijkheid om al uw apps overzichtelijk te bundelen op één plek, met verschillende sub mappen. Zo voorkomt u dat het homescreen helemaal vol staat met apps die niet dagelijks gebruikt worden.

Siri & Translate

Siri krijgt een nieuwe ‘interface’ waarmee het geen volledig scherm meer gebruikt, het komt dus in uw scherm, terwijl u kunt verwijzen naar andere apps. Erg handig om te multitasken. Daarnaast heeft Apple een Translate app gemaakt die makkelijk te gebruiken is in combinatie met Siri. Zo kunt u in het buitenland via Siri een gesprek voeren met iemand, doordat deze binnen no-time vertaald wat u wilt zeggen.

Picture-in-picture iOS 14 - 4COM trendwatching

Picture-in-picture

Door deze nieuwe functies blijven video’s afspelen als je snel even iets anders moet doen (zie afbeelding). Hierdoor sluit uw Netflix of Youtube video niet af wanneer u bijvoorbeeld op een WhatsApp berichtje moet reageren. Ook kunt u belgesprekken makkelijk naar boven swipen en op die manier eenvoudig multitasken tijdens het bellen.

#4COMtrendwatching

Naast deze functionaliteiten komen er vast nog meer functionaliteiten bij. We blijven u constant op de hoogte houden via onze #4COMtrendwatching berichten. Volg ons ook op social media: https://www.instagram.com/4combv/

Terug naar het nieuwsoverzicht

Altijd op de hoogte blijven van de laatste trends & ontwikkelingen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief