NIEUW: Apple iOS 16 | De belangrijkste updates op een rij

Vanaf nu is iOS 16, de update van iOS 15, beschikbaar voor de nieuwere iPhone telefoons. Het gaat om de jaarlijkse grote updates voor al de Apple-apparaten.

IOS 16 brengt een groot aantal vernieuwingen en verbeteringen naar uw iPhone. Er zijn eindeloos veel grote en kleine nieuwe functies. In deze blog vertellen wij u de belangrijkste updates van Apple iOS 16 en voor welke iPhones de update geschikt is.

Nieuw toegangsscherm

Het eerste wat u op zal vallen na de update is het toegangsscherm: deze is namelijk volledig vernieuwd. Zo krijgt u meer mogelijkheden om het scherm volledig te personaliseren, met bijvoorbeeld eigen lettertypes. Ook kunt u widgets zoals het weer, wekkers of uw agenda toevoegen aan het beginscherm. Op deze manier kunt u in één oogopslag snel informatie krijgen van uw favoriete apps, zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen.

Ook heeft u veel meer vrijheid voor het inrichten van uw vergrendel scherm. Kies bijvoorbeeld een van de (bewegende) achtergronden en bepaal zelf hoe het klokje eruitziet.

Foto’s bewerken en delen

Foto’s bewerken kan snel en makkelijk! Zo kunt u op een foto tikken en houdt u deze kort vast om een element van de foto van de achtergrond te scheiden. Ook kunt u de foto ‘verslepen’, door deze ingedrukt te houden en naar een andere app te plaatsen. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk stickers maken en delen via Whatsapp.

Ook kunt u makkelijker foto’s delen zonder gedoe, bijvoorbeeld met je familie of vrienden. Dat kan met de nieuwe gedeelde iCloud-fotobibliotheek. Alle deelnemers kunnen foto’s toevoegen én bewerken.

Mails bewerken en inplannen

Een andere enorm fijne functie is de mogelijkheid van het aanpassen van uw mails en iMessage-berichten. Bent u bijvoorbeeld bezig met een mail maar wordt deze per ongelijk verstuurd? Of heeft u een mail naar een verkeerd persoon gestuurd? Geen probleem! U kunt met deze update uw mails die zijn verstuurd gemakkelijk terughalen. Let op, dit is alleen wel mogelijk tot tien seconden na verzenden.

Ook kunt u een mail gemakkelijk inplannen voor latere verzending. Dit doet u door de verzendknop langer ingedrukt te houden, zo krijgt u de mogelijkheid om een later tijdstip te kiezen.

Alles in balans met Focus

Focus is nu nog handiger en gemakkelijker in te stellen. Focus is nu namelijk ook verbonden met het toegangsscherm, zodat u snel een focus kunt activeren door alleen maar naar het desbetreffende toegangsscherm te swipen. Met de nieuwe Focusfilters in iOS 16 kunt u bepalen welke content zichtbaar is in verschillende apps. U kunt bijvoorbeeld instellen dat u alleen maar de chats van collega’s ziet wanneer u uw Werk-focus ingeschakeld heeft. U kunt koppelingen maken naar onder andere uw mail, berichten en agenda. Zodat u dan bijvoorbeeld alleen de postbus van uw zakelijke e-mail account ziet in de Mail-app. En zo kunt u nog veel meer focus-onderwerpen, gebruiken zoals de Sport-focus of Slaap-focus. Allemaal voor een betere balans.

Talloze kleine, maar fijne vernieuwingen

Ook zijn er talloze andere kleine vernieuwingen. Zo voelt u bijvoorbeeld dat u typt dankzij toetsenbordfeedback, kunt u tussenstops toevoegen in Apple Kaarten, kunt u reminders krijgen voor je medicijnen, en houd u gemakkelijk uw beweging bij in de vernieuwde fitness-app.

CarPlay: de volgende generatie

Met de nieuwe verse van Carplay wordt er gecommuniceerd met het voertuigsysteem. Hierdoor kan er rij-informatie worden weergeven op de schermen van uw voertuig. Denk bijvoorbeeld aan de toerenteller of snelheid. Daarnaast kunt u het audio- en airco systeem makkelijk bedienen, waarbij u ook Siri kunt gebruiken.

iOS 16: welke iPhones zijn (niet) geschikt?

Er zijn enkele iPhone-modellen die u dit jaar voor het eerst niet meer kunt updaten. Die hebben geen iOS 16 ondersteuning, en blijven dus op iOS 15 steken.

 • iPhone 6s (Plus) uit 2015
 • iPhone SE (eerste generatie) uit 2016
 • iPhone 7 (Plus) uit 2016

Op de volgende iPhones kunt u iOS 16 wél installeren:

 • iPhone 13 Pro (Max)
 • iPhone 13 (mini)
 • iPhone 12 Pro (Max)
 • iPhone 12 (mini)
 • iPhone 11 Pro (Max)
 • iPhone 11
 • iPhone SE (tweede en derde generatie)
 • iPhone XS (Max)
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8 (Plus)

Meer weten over communicatieoplossingen voor uw bedrijf?

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over telefonie en internet van 4COM? Laat u op de hoogte stellen van de nieuwste ontwikkelingen door één van onze adviseurs.

De voordelen van 4COM

één aanspreekpunt één contract
Flexibel en schaalbaar
Onafhankelijk advies