Hoe werkt VoIP?

Lees er alles over in onze blog

Vroeger en nu

VoIP staat voor voice over internetprotocol en houdt in dat je telefoon via IP belt (het internet). De telefonie wordt mogelijk gemaakt via een virtuele telefooncentrale, hierdoor wordt bellen flexibel, schaalbaar en vaak goedkoper.

Voorheen werd er via de ‘vaste’ telefonie gebeld via een analoge telefoonlijn of via de ISDN lijn. Je vaste telefonie werd hierbij gekoppeld aan een ‘vast’ telefoonnummer en was dan ook locatie-onafhankelijk. Bij VoIP zit je nummer niet meer vast aan een locatie en kun je deze overal gebruiken waar je een internetverbinding hebt. Zowel thuis, op de zaak als op locatie.

De voordelen voor ondernemers

Met VoIP koopt u dus geen telefooncentrale voor aan de muur, maar wordt telefonie gehost bij uw provider. Het voordeel is dat uw medewerkers altijd & overal bereikbaar zijn, genieten van een hoge gesprekskwaliteit en u geen grote investering hoeft te doen in een fysieke telefooncentrale. Het mooie aan VoIP is dat uw telefonie niet langer aan één locatie gebonden is en er vanaf iedere locatie met een vaste internetverbinding gebeld kan worden (zie onderstaande afbeelding). Daarnaast kunt u makkelijk op- en afschalen in uw telefonie en bent u hierdoor schaalbaar en flexibel.

Hoe werkt VoIP?
Wat zijn de kosten?

U betaald abonnementskosten voor het aantal nummers en toestellen dat u gebruikt. Daarnaast zijn er extra’s mogelijkheden waarvoor u ook kunt kiezen. Als betrouwbare partner op gebied van communicatieoplossingen zoeken we samen met u naar een passende oplossing. 4COM is dé telecom leverancier voor omgeving Drechtsteden.

Wilt u meer weten over de exacte kosten? Laat u dan eens vrijblijvend informeren:

Alle voordelen op een rij

Maximaal flexibel

Ideaal aan bellen via de cloud is de flexibiliteit, vanwege de licentiestructuur kunt u naar behoeven functionaliteiten  op- en afschalen. Heeft u 2 of 100 toestellen nodig? Alles is mogelijk en per werkplek betaald u een vast bedrag.

Onbeperkt bellen voor een vast bedrag

Met VoIP heeft u geen bijkomende kosten en kunt u onbeperkt bellen voor een vast maandbedrag. 2 of 50 toestellen? U kunt maandelijks makkelijk op- en afschalen.

Direct kosten besparen

Doordat u met VoIP belt via het internet hoeft u geen grote investering meer te doen in een fysieke telefooncentrale. Zo bespaart u direct kosten en zit u niet vast aan langlopende contracten.

Ook bereikbaar tijdens storingen

Als om wat voor reden dan ook de internetverbinding wegvalt heeft u altijd nog een betrouwbare, supersnelle Wireless back-up via het 4G-netwerk van Vodafone.

Makkelijk gebruikers toevoegen

Eenvoudig medewerkers toevoegen en werkplekken aanpassen. VoIP biedt de mogelijkheid om zelf een werkplek naar wens in te stellen en op specifieke tijden functionaliteiten aan of uit te zetten. Bovendien belt u via het internet met een hoge audio kwaliteit.

Ook thuis vertrouwd verbonden

Doordat u met VoiP over het internet belt kunnen medewerkers ook vanuit huis en zelfs onderweg vertrouwd bellen via één of meerdere zakelijke nummers en gebruik maken van dezelfde functionaliteiten als op de zaak.

4COM is dé telecomleverancier in omgeving Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Alblasserwaard en Ridderkerk.