Chrome deelt je bewegingsdata met elke website en zo zet je het uit

Gebruikt u Google Chrome als browser op uw mobiele telefoon? Niet iedereen is ervan op de hoogte dat Google zelf de grootste verkoper van onze data is. Een app zoals Google Chrome heeft daarom als doel om waardevolle informatie over gebruikers te verzamelen en dit door te verkopen aan allerlei bedrijven. Bedrijven die hier vaak weer advertenties of andere zaken op kunnen afstemmen. De fijne gebruikerservaring van de Chromebrowser is dan ook niet per se een doel op zich, maar eerder een middel om dit businessmodel in stand te houden.

De verkoop van jouw data

Informatie van bewegingssensoren, zoals de versnellingsmeter van uw telefoon, wordt aan websites aangeboden als zij daarom vragen. Dat terwijl bewegingsgegevens in uw browser maar voor heel weinig toepassingen relevant zijn. Een voorbeeld is wanneer je navigeert vanuit de webversie van Google Maps - en dus in beweging bent - maar je gebruikt in de meeste gevallen eerder de app.

Zo zet je het uit

Uitzetten van deze functie is eigenlijk heel eenvoudig. Via de instellingen op je telefoon is het heel snel en gemakkelijk geregeld.

  1. Open Google Chrome op je telefoon
  2. Druk rechtsboven op het menu met de drie puntjes
  3. Kies Instellingen
  4. Druk op Site-instellingen
  5. Tik op Bewegingssenoren
  6. Zet de schakelaar uit

De voordelen van 4COM

één aanspreekpunt één contract
Flexibel en schaalbaar
Onafhankelijk advies